Welcome to Niko'las - 3 Rayko Daskalov Sq., Sofia 1000

And the Winner Is…

And the Winner Is...

Тази година Пловдив се открои силно като кулинарна дестинация в България – “Хеброс” е “Ресторант на годината Бакхус 2016, Acqua Panna & San Pellegrino”. Пловдивският ресторант спечели и втора награда – за “Най-добро обслужване”. Всички номинирани и победители в конкурса бяха обявени вечерта на 30 март на специална галавечеря, наречена “6 – Церемония на сетивата”.

Kонкурсът се провежда вече 16 години. Ресторантите, които участват, са селектирани от 15 членно жури, което е съставено от специалисти в различни области, които са обединени от общата си страст към хубавата и качествена храна и умението да анализират преживяването си в ресторанта като клиенти. Кулинарни журналисти и блогъри, собственици на кулинарни училища за любители, хора с академичен профил, експерти от туристическата индустрия, кулинарни пътешественици. Тази година зад методологията на оценяване и критериите застава и тричленен борд от кулинарни и вино експерти. Това са Андрей Стоилов, Александър Скорчев и Робин Вилларреал.

“Две думи имат особено значение за голямата награда Ресторант на годината: Баланс и консистентност”, казва председателят на журито Ани Коджаиванова. “Журито търси баланса не само в чинията, но и в цялостното преживяване: Ресторантът на годината трябва да предлага не просто много добра, качествена и вкусна храна, но и високи стандарти в обслужването, приятна атмосфера, добро съотношение качество/цена, добра листа с напитки. Оценката на журито и борда на журито показва, че “Хеброс” е отговорил в най-цялостна степен на тези очаквания. Редом с това оценките показват, че ресторантът се е отличил и с консистентност, т.е. показал е стандарти и способност да поддържа постоянно качество. Оценяваме високо и усилията на “Хеброс” за развитие на устойчиви практики и за повишаване на винената култура на клиентите.”

Останалите победители в различните категории са:

Niko’las 0/360 в категория “Дебют 2016”
– Кирил Стоев от ресторант Niko’las 0/360 в категория “Млад готвач”, организирана съвместно с HRC Culinary Academy и Кариери
Meat в категория “Нова вълна”
– “Паваж” в категория “Вкусно място” и “Ресторант на читателите”
– “Преди 10” в категория “Устойчива концепция “Метро”
Grape Central в категория “Напитки и винена листа”
Lazy в категория “Авторска кухня”

……

Прочетете цялата статия тук.